Almondy – sluten fryskedja med dagliga leveranser över hela världen

Almondy är ett Göteborgsbaserat bageri som bakar och säljer djupfrysta tårtor både inom detaljhandeln och restaurang & storkök.

Göteborgs Fryshus egna lastbilar hämtar dagligen runt 150 pall varor från bageriet i Torslanda. Fryshuset fungerar här som en del i distributionskedjan. De välkända tårtorna lagras hos Göteborgs Fryshus för att sedan skeppas vidare ut i världen. Genom integrerat WMS-system uppdateras lagersaldo och orderregistrering direkt online.

Almondy har idag över 100 anställda och tårtorna bakas i Torslanda utanför Göteborg. För drygt 30 år sedan skulle två kompisar bygga en båt och segla jorden runt men upptäckte istället ett hemligt svenskt recept daterat 1890. Det hela startades i ett litet bageri på 70 kvadratmeter, på Aschebergsgatan i centrala Göteborg. Ryktet om den vidunderligt goda Mandeltårtan spred sig snabbt och ett år senare krävdes större lokaler. År 2000 hade exporten tagit överhanden och Mandelbageriet var inte så lätt att uttala på andra språk. De klassiska tårtorna samlades nu under varumärket Almondy. Numera säljs tårtorna i mer än 40 länder världen över.

Almondy får fortlöpande många förfrågningar om en laktosfri tårta. Och äntligen har det blivit dags att presentera en efterlängtad laktosfri nyhet – Lactose free Creamy Chocolate cake med lättrostad mandel. Tårtan är överdragen med härlig premiumchoklad och har toppats med lättrostad mandel. Inuti gömmer sig dubbla mandelbottnar varvade med en len och smakrik chokladkräm.

 

”För oss är Göteborgs Fryshus en ovärderlig partner eftersom man har stora lagerresurser som förenklar vår hantering. Vårt nära samarbete och deras känsla för kravställd spedition gör Göteborgs Fryshus till en värdefull partner till Almondy”

 

Ett nära och kostnadseffektivt samarbete

Har du speciella behov som kräver extraordinära insatser? Vi prioriterar ett nära och kostnadseffektivt samarbete med våra kunder, vilket innefattar en mängd olika tilläggstjänster som skapar möjligheter, såsom etikettering, ompallning, plockorder, infrysning, m.m.