Historik – en blick i backspegeln

1726 uppfördes det första slakthuset i Göteborg och det låg mellan Kronobageriet och Norra Hamngatan. Efter nästan 200 år och bland annat en brand, anvisar så stadsfullmäktige i Göteborg den 30 maj 1901, egendomen Marieholm, belägen i förstaden Gamlestaden som område för ett nytt slakthus. Man utsåg Otto L. Dymling till arkitekt. Arbetet som påbörjas den 20 september 1902 med fyllningsarbeten för höjning av tomten, pågick ett och ett halvt år. Den 1 september 1904 är samtliga byggnader under tak och i juni 1905 var samtliga byggnader klara. Under 1905 utförs arbetet med stensättning och makadamisering av gatorna inom området. Totalt stod nu 24 byggnader färdiga i området. Det var för den här tiden en mycket modern anläggning som togs i bruk. Sedan 1967 förekommer dock inte längre någon slakt på området.

Göteborgs Fryshus ligger sedan 1987 på Slakthusområdet och är en given samarbetspartner när det gäller Frys- och kyllagring samt distribution.

 Vi har med vår historik, kunskap, lagerkapacitet och kompetenta personal möjlighet att skräddarsy en lagerlösning för varje specifikt behov. Göteborgs Fryshus AB har god ekonomi med högsta kreditvärdighetsbetyget; AAA. 2014 sålde grundaren Bengt Simberg verksamheten till Jan Bergqvist och Thomas Nydèn. Göteborgs Fryshus AB är ett privatägt företag med fem administrativa tjänstemän samt ytterligare 15 personer som hanterar gods och varor.

 

Erfarenhet och branschkännedom

Vi har genom åren prioriterat långsiktiga samarbeten med nöjda kunder som mål. Idag kan vi stolt presentera en bred kundbas som vi utvecklats tillsammans med. Vilket bidragit till att vi ständigt ökar vårt kunnande och intresse för nya lösningar inom lagerhantering och logistik, allt för att tillmötesgå branschens förväntningar. Som ett led i utvecklingen så genomgår personalen fortlöpande utbildning.

Kvalitet och god ekonomi skapar möjligheter – Göteborgs Fryshus är IP-livsmedel-certifierade, arbetar enligt HACCP-metoden och innehar kreditvärdighet AAA.